Home » 2011 » Decembar » 4 » BIOGRAFIJA- Adrijana Frančeska Lima
9:07 PM
BIOGRAFIJA- Adrijana Frančeska Lima


Adrijana Frančeska Lima je rodjena 12.06.1981. u Salvadoru (u pokrajini Baiji-Brazil) Bavi se karijerom fotomodela ("Maybeline”,”Victoria’s Secret”,…).

Ona je cerka jedinica Nelsona Toresa i Marije Grase Lima, a porodicne korene vuce iz mnogih naroda, sto potvrdjuje izjavu da deca iz mesovitih brakova umeju biti izgledom vrlo zanimljiva i privlacna. Jos kao bebu otac ju je napustio, ostala je da zivi sa majkom, ali kasnije se zblizila sa ocem. Modna agencija "Ford” ju je kao petnaestogodisnjakinju proglasila za pobednicu takmicenja. Nekoliko godina kasnije seli se u Njujork gde je zapocela saradnju sa "Elitom”.
Ubrzo njene slike preplavljuju naslovnice modnih casopisa ("Vog”,”Meri Kler”,…), a Adrijana dozivljava sve veci profesionalni uspeh.

Sa slavnim glumcima Mikijem Rurkom, Klajvom Ovenom i Forestom Vitakerom se igrala je 2001. u kratkom filmu "The Follow”
Pored Kejt Mos, Hajdi Klum i Žizel Bindšen, Adrijana nosi titulu najlepse zene sveta, a spade i u cetiri najplacenije manekenke. Ona se bavi i humanitarnim radom kupujuci odecu siromasnima iz svog rodnog grada i ucestvujuci u izgradnji domova za beskucnike.
Govori portugalski, engleski i španski jezik. Voli da cita Markesa. Kaze da je kao devojka bila vrlo stidljiva u prisustvu momaka i da nije imala mnogo samopouzdanja na tom polju.
Mediji su je povezivali sa pricom o veridbi za poznatog pevaca Leni Kravica, mada je Adrijana to negirala.
Na praznik zaljubljenih, 14.02.2009., vencala se sa srpskim kosarkasem Markom Jaricem i odlucila da poseduje i srpsko drzavljanstvo. Iste godine u novembru dobili su cerku Valentinu.
Category: JET SET | Views: 579 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]