Home » 2011 » Decembar » 4 » Lady Gaga biografija
9:20 PM
Lady Gaga biografija

Lady Gaga (Stefani Džoana Angelina Germonta) rođena je 28. marta 1986 u New York-u na Menhetn-u. Američka je pevačica I kauntautorka.

Svoju ranu karijeru zapocela je nastupanjima kao DJ u Njuorškim klubovima.

U isto vreme radiala je za izdavačku kuću Interskoup records; pisala je tekstove pesama za poznate izvođače, među kojima je i Ejkon. Nakon što je čuo kako peva, Ејkоn je uspeo da ubedi predstavnike Interskoup record-sa da zajedno sa njegovom izdavačkom kućom Kon live distribucion, sklope ugovor, sa Lady Gagom. Prvi almum The Fame, objavila je 19. аvgusta 2008.godine. Prava 2 singla sa albuma Just Dance i Poker Face, dostigli su veliki međunarodni upeh. Prvi singl je bio predložen za Gremi nagradu u kategoriji najbolja dens pesma, dok je drugi dostigao 1. mesto na čak 20 top muzičkih listi na svetu. Album je prodat u višestukim zlatnim i platinastim tiražima.
Prema godišnjoj listi časopisa Forbs, pretekla je Opru Vinfri na mestu najmoćnijih ljudi u šou biznisu. Cela njena zarada procenjena je na više od 90 miliona dolara.

Lady Gagini roditelji su doseljenici iz Italajie. Sa 11 godina joj je ponuđeno da bude deo čuvene umetničke škole Juliard, međutim ona je tu ponudu odbila i upisala je privatnu katoličku školu. Klavir je počela da svira sa 4 godine; prvu baladu je napisala sa 13, već sa 14 je nastupala po noćnim klubovima.
Sa 19 godina je potpisala ugovor sa muzićkom kućom Def Jam, nakon što je izvršni producent Rid čuo kako peva u hodiku ispred njegove kancelarije. Ipak Rid je Gagu otpustio nakon 3 mesca. Posle nekoliko godina Gagu je primio Vinsent Herbert, izvršni producent muzičke kuće Interskoup records.

Od tada ona počinje da radi kao tekstopisac pop pesama Želeći da bude drugačija od svojih kolega, koji su uglavnom sviralai rok muziku izabrala je da izvodi pop muziku.
Umetničko ime Lady Gaga je dobila od svog Producenta Rob Fazaria, koji je njen glas poredio sa glasom pevača Freddie Mercury iz grupe Queen, pa joj je dao ime Gaga iz pesme Radio Gaga (1984).
Category: JET SET | Views: 614 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]