Home » 2011 » Decembar » 4 » SAMPIONSKA TORTA
2:21 AM
SAMPIONSKA TORTA
Sastojci
200 g putera
100 g brašna
300 g mlevene praške šunke
400 g šampinjona
6 jaja
3 dl kisele pavlake
šoljica mleka
glavica crnog luka
prezle
malo parmezana
veza peršuna
so

Priprema
Penasto umutiti puter pa dodati žumanca, mleko, brašno i soli po ukusu. Kada se sve sjedini, uz lagano mešanje dodati sneg od šest belanaca. U podmazan kalup za tortu sipati masu i peći na umerenoj temperaturi. Pečenu tortu prohladiti i preseći na tri dela. Šampinjone iseckati na listiće i prodinstati zajedno sa sitno sečenim lukom. Dodati malo prezle, sečeni peršun, pola čaše kisele pavlake i soli po ukusu. Ovim filom premazati donji deo torte. Preko staviti drugi deo torte i njega filovati šunkom pomešanom sa pola čaše pavlake. Preko nadeva staviti gornji deo torte, premazati ga sa pola čaše pavlake, posuti parmezanom i ukrasiti listićima peršuna.
Category: MOJA KUHINJA | Views: 314 | Added by: luznickiglasnik | Tags: SAMPIONSKA TORTA | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]