Home » 2011 » Decembar » 5 » Srbi uglavnom zadovoljni seksualnim životom
2:23 PM
Srbi uglavnom zadovoljni seksualnim životom


Oko 66 odsto stanovnika Srbije zadovoljno je svojim seksualnim životom, ali stepen zadovoljstva opada sa svakom dekadom života u proseku za 10 odsto, pokazalo je istraživanje farmaceutske kompanije Bajer.

Kako se navodi u istraživanju, koje je predstavljeno u Beogradu, ukupna prosečna dužina trajanja seksualnog odnosa između partnera u Srbiji je 15 minuta.

Žene su manje zadovoljne nego muškarci, tako da u Srbiji na šest seksualno zadovoljnih žena ima sedam zadovoljnih muškaraca, a jedina izjava u istraživanju u kojoj su žene prednjačile je da je predigra veoma važan deo seksualnog odnosa i da u njemu najviše uživaju.

Od ukupnog broja ispitanika, svaki deveti je izjavio da vodi ljubav četiri do šest puta nedeljno, dok su svaka deseta žena i svaki trideseti muškarac odgovorili da imaju seksualni odnos nekoliko puta godišnje ili nikad.
Seks osnovni deo veze?

Koliko je seks bitan građanima Srbije pokazuje i podatak da je za 60 odsto ispitanika seks osnovni deo veze, dok bi svaki četvrti ispitanik prekinuo vezu u kojoj je seks dosadan, navodi se u istraživanju.

Bajernovo istraživanje je pokazalo da su i žene i muškarci u Srbiji, u proseku, imali približan broj neprijatnih situacija u seksu i da je za 68 odsto muškaraca problem sa erekcijom bio najveća neprijatnost koju su doživeli.

Prosečan srpski muškarca koji pati od impotencije je stariji od 45 godina, ne bavi se sportom, najčešće ne želi da se obrati lekaru za pomoć, nostalgičan je prema seksualnom životu koji je imao kao mlad, navodi se.

Po rezultatima istraživanja, sedam od 10 muškaraca tvrdi da više od 30 minuta pre seksualnog odnosa ne mogu prognozirati hoće li se on uopšte dogoditi, a skoro trećina srpskih muškaraca smatra da bi im pomoglo uzimanje lekova ukoliko bi imali problem sa erekcijom.
Stres minira "dobar seks"

Lošem seksualnom životu najviše doprinose stres, fizički umor, zdravstveni problemi, smanjenje seksualne želje, loši odnosi između partnera, ali i novčani problemi.

Kada je u pitanju seksualni život, žene u Srbiji se manje trude da ga obogate, a najviše im nedostaju ljubav, nežnost, opuštenost i spontanost, dok muškarcima nedostaje učestalost promene partnera.

Rezultati su dobijeni na osnovi ankete o seksualnoj vitalnosti stanovnika Srbije koju je realizovao Stratedžik marketing na uzorku od 1.00 ispitanika, od kojih su 700 bili muškarci.

U istraživanju su korišćeni i rezultati ankete koju je Global testamret uradio na uzorku od 661 muškarca i 200 žena u Srbiji i još osam zemalja.
Category: ZDRAV ZIVOT | Views: 579 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]