Home » 2011 » Decembar » 4 » Dusko Tosic biografija
9:27 PM
Dusko Tosic biografija

Duško Tošić je domaci fudbaler. Rođen je 19. 01.1985. u Zrenjaninu. Detinjstvo je proveo u selu Orlovat. Dusko trenutno igra za fudbalski klub Betis.
Iz Proletera (Zrenjanin), godine 2002. dolazi u OFK Beograd gde se zadrzava do 2006. Zatim odlazi u Sošo iz Francuske.
U dresu reprezentacije Srbije osvaja 2. mesto na Evropskom prvenstvu 2007. u Holandiji. Kao domaci reprezentativac – senior odigrao je 9 utakmica i dao 1 gol.

Dusko je pocetkom 2010. godine odlucio da prekine ugovor sa Verderom i zapocne saradnju sa Portsmutom. Ovaj klub ubrzo je otisao pod stecaj, a Tosic gubi 1.2 miliona evra jer je nameravao da za ovaj klub nastupa kao slobodan igrač.
Pocetkom jula 2010. godine Dusko potpisuje trogodisnji ugovor sa Crvenom Zvezdom.

2008. godine ženi se poznatom srpskom pop pevačicom Jelenom Karleušom. Sa Jelenom u braku dobija 2 devojcice, Atinu i Niku. Dusko je kao ponosni otac od sportske kompanije "Nike” trazio da njegove kopacke ukrase imenima ove dve devojcice.
Zbog cestih posalica na racun Tosiceve zene Jelene, voditelju Ivanu Ivanovicu bile su upucene i pretnje. Naime, Dusko je nakon jedne konferencije Crvene Zvezde, verbalno napao ovog voditelja i upozorio ga da ne spominje vise njegovu suprugu.
Mediji u poslednje vreme cesto spekulisu o njegovom privtnom zivotu i braku sa Jelenom.

Category: JET SET | Views: 1483 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]