Home » 2011 » Decembar » 5 » Kako ostati mlad?
10:36 AM
Kako ostati mlad?


"Srce nema staračke bore" - ovaj aforizam pokazuje da čak i u dubokoj starosti postoji radost života. Spoljni znaci telesne starosti najuočljiviji su na koži. Zato je u trendu sve što nam produžava mladalački izgled.

Elizabet Tejlor je jednom izjavila da kada je dragi Bog već odlučio da žene imaju bore, zašto one onda nisu na tabanima? Nažalost nisu. Lice stari već od tridesete. Zato je u trendu sve što je vezano za lepotu i produžetak mladalačkog izgleda. Holivud je postao mera vrednosnih normi zapadne civilizacije. Doktoru Branislav Matejić je poznati plastični hirurg koji je operisao mnoge svetske zvezde i pripadnike kraljevskih porodica. On pojašnjava koja je starosna granica pacijenata plastične hirurgije: „Kada se radi o medicinskoj indikaciji, onda je pitanje starosti pacijenta nevažno, jer pacijentu treba pomoći i operacija je opravdana u svakom dobu starosti. Kada se radi o estetskoj operaciji tu postoje norme. Principijelno pravilo glasi: ispod 18 godina uopšte se ne rade estetske korekture, osim jedan jako mali broj operacija klempavih ušiju kod male dece. To je indikacija koja je na granici između medicinske i estetske."
Uglavnom žene, pomalo i muškarci

70 do 75 odsto pacijenata na estetskoj hirurgiji su žene, a 20 do 25 odsto su muškarci. Na pitanje koje su operacije najčešće, doktor Branislav Matejić, šef odeljenja plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u jednoj klinici u Kelnu kaže: „Muškarci obično dolaze zbog operacija kose, operacije naslage sala i za zatezanje stomaka. Najčešće intervencije kod muškaraca su podizanje bora i terapija botoksom na licu. Što se tiče žena, najčešće su operacije grudi u svim formama, zatim zatezanje bora na licu, treća je usisavanje sala (liposukcija), a zatim zatezanje tela."
Recept glasi: sport i zdrava hrana

Cena lepote je visoka, osim operacija koje su danas sve učestalija pojava, produžetak mladosti se ostvaruje uz upotrebu hormona, i sve rasprostranjenijeg botoksa. Koliko je botoks opasan? „Čak i aspirin, ako ga uzmete u neograničenim količinama, postaje otrov. Prema tome, bitno je doziranje medikamenata. Tako je i kod botoksa. Botoks je bezopasan samo u rukama stručnjaka, lekara koji zna da dozira i da pravilno ubrizga sadržaj injekcije", kaže doktor Matejić.

Svaki čovek može da izgleda dobro i seksepilno, čak i bez operacija. Recept bez bolne procedure i opasnih posledica glasi - jedite zdravo i pazite na težinu! Sport je važan i zbog toga što oslobađa hormone sreće i podstiče pozitivna razmišljanja. Jer, i pesimizam podstiče brže starenje, smatraju stručnjaci.
Category: ZDRAV ZIVOT | Views: 534 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]