Sastojci
100 g ekspandiranog pirinča 200 g čokolade za kuvanje 2 kašike ulja 3 dl biljne pavlake 250 g jagoda Priprema Otopite čokoladu na pari sa uljem i u to dodajte pirinač. Masu sipajte u nauljen kalup za torte i stavite u frižider da se stegne. Ulupajte pavlaku i dodajte naseckane jagode, a nekoliko jagoda ostavite za dekoraciju. Preko stegnute čokolade nanesite šlag i ukrasite celim jagodama. Savet Neprijatelji čokolade su vlaga i po |
Sastojci
500 g lisnatog testa 0,5 l biljne pavlake 500 g jagoda 50 g šećera Priprema Razvucite lisnato testo, stavite u pleh odgovarajuće veličine i pecite u rerni 15 minuta na 200 stepeni. Koru izvadite, ohladite, presecite dva puta i nafilujte umućenom biljnom pavlakom i jagodama. Tortu pospite šećerom u prahu. Savet Ako ne jedete jagode istog dana kada ste ih kupili, čuvajte ih u frižideru prekrivene aluminijumskom folijom da ostala hrana ne bi poprimila njihov miris |
Sastojci
2 pakovanja tost hleba 400 g majoneza 2 pavlake 6 kiselih krastavaca 4 jajeta 200 g šunke 150 g kačkavalja 100 g sira Priprema U prvi fil stavite iseckana jaja i krastavce i na to dodajte jednu pavlaku i 200 grama majoneza. U drugi fil stavite seckanu šunku i izgnječen sir i na to jednu pavlaku i 200 grama majoneza. Sve lepo sjedinite, i prvi i drugi fil. U pleh ređajte tost hleb, premažite prvim filom, prekrijte sledećim redom tosta, a onda sledi drugi fil. Kada iskoristite sav fil i tost, preko svega izrendajte kačkavalj. Savet Ovo lagano predjelo biće ukusnije ako ga spremate danas za sutra, jer će se svi sastojci sjediniti a tost upiti svu pikantnu aromu |
Sastojci
litar gustog soka od pomorandže 5 pudinga od vanile 10 kašike šećera 2 margarina 300 g šećera u prahu 300 g šlaga 100 g čokolade 15 krem bananica 300 g mlevenog keksa Priprema U litru soka skuvajte puding sa 10 kašika šećera. Umutite margarin sa šećerom u prahu. Kada se puding prohladi, sjedinite. Toj smesi dodajte i 100 g umućenog šlaga. Masu podelite na tri dela. U prvi deo dodajte mleveni keks i oblikujte tortu, drugi deo seckane krem bananice, treći deo 100 g rendane čokolade. Odozgo stavite 200 g umućenog šlaga. Savet Uz ovu laganu poslasticu prijaće vam čaša nekog desertnog vina |
Sastojci
250 g margarina 250 g šećera u prahu 300 g mlevenih lešnika 300 g mlevenog keksa 400 ml biljne pavlake kilogram banana toping od čokolade Priprema Puter ili margarin umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte očišćene i iseckane banane. Sve to umutite, pa spojte s mlevenim lešnicima i mlevenim keksom. Od dobijene mase oblikujte tortu (okruglu ili četvrtastu, prema želji). Spolja je celu premažite umućenom pavlakom. Ukrasite topingom. Savet Nemojte banane odvajati iz grozda jer se tako brže kvare |
Sastojci
800 g šlaga 300 g mlevenog keksa 0,5 kg kajsija 2 „simke" od jagode Priprema Umutite šlag i podelite na tri dela. U prvi deo dodajte keks i razvucite na tabli koru debljine prsta. U drugi deo dodajte sitno seckane kajsije, to nek bude druga kora. U treći deo dodajte seckane „simke" i tim delom završite tortu. Po vrhu ukrasite seckanim kajsijama. Savet Za pripremu ove torte neće vam trebati puno vremena, a prijaće svima tokom tropskih vrućina |
Sastojci
1,5 l mleka 4 pudinga od vanile 2 pudinga od čokolade 150 g šećera 375 g margarina 3 kesice vanil šećera 300 g keksa 300 g oraha 300 g kokosa Priprema U pola litra mleka skuvati dva pudinga od čokolade sa 50 g šećera. U vruć puding umešati 125 g margarina, dodati vanil šećer i mleveni keks. U litar mleka skuvati četiri pudinga od vanile sa 100 g šećera i dodati 250 g margarina. Masu prepoloviti i u jedan deo dodati vanil šećer i kokos, a u drugi deo vanil šećer i mlevene orahe. U kalup za tortu sipati filove jedan na drugi, redosledom kojim su napravljeni. Ohladiti tortu, ukrasiti šlagom, posuti rastopljenom čokoladom i poslužiti. Savet Kalup za tortu najlakše ćete oprati ako ga odmah, dok je još topao, istrljate novinskim papirom i uklonite sve ostatke testa. Zatim ga operete na uobičajen način. |
Sastojci
litar mleka 200 g šećera 4 pudinga od vanile 2 milke bele margarin 300 g šlag krema 4 dl kisele vode učvršćivač za šlag pakovanje rozen kora 200 g šlaga za filovanje Priprema U litar mleka stavite 200 g šećera. Kada proključa, dodajte četiri pudinga od vanile. Skuvajte to, pa sklonite s vatre i dodajte dve bele milke da se lepo istope. Ohladite smesu. Umutite jedan margarin i ubacite u fil. Umutite 300 g šlaga sa četiri decilitra kisele vode i jednim učvršćivačem za šlag. Filujte rozen kore: kora, fil, šlag i sve tako dok se ne istroši materijal, a na kraju ide šlag. Savet Uz ovu laganu tortu prijaće vam čaša nekog desertnog vina |
Sastojci
1,5 l mleka 4 pudinga od vanile 2 pudinga od čokolade 150 g šećera 375 g margarina 3 kesice vanil šećera 300 g keksa 300 g oraha 300 g kokosa Priprema U pola litra mleka skuvajte dva pudinga od čokolade sa 50 g šećera. U vruć puding dodajte 125 g margarina, jedan vanil šećer i mleveni keks. U litru mleka skuvajte četiri pudinga od vanile sa 100 g šećera i umešajte 250 g margarina. Masu prepolovite i u jedan deo dodajte jedan vanil šećer i kokos, a u drugi deo jedan vanil šećer i mlevene orahe. U kalup za tortu sipajte filove jedan na drugi, redosledom kojim su napravljeni. Ohladite tortu, ukrasite šlagom, pospite rastopljenom čokoladom i poslužite Savet Špric za ukrašavanje torte treba držati vertikalno nad površinom torte. Desnom rukom se istiskuje šlag a levom vodi vrh šprica. Pre početka ukrašavanja iz šprica treba istisnuti malo šlaga |
Sastojci 500 g banana Testo jaje 250 g šećera u prahu 200 g oraha 100 g keksa sok od jednog limuna 3 kašike ruma 4 štangle čokolade Krem 125 g putera 100 g žele bombona 3 kašike šećera u prahu Pena 3 belanca 6 kašika šećera Priprema Zamesite 250 g šećera u prahu, jaje, 100 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, sok od jednog limuna, tri kašike ruma i četiri štangle rastopljene čokolade. Masu podelite na dva dela. Jedan deo mase oblikujte, po želji, u vidu kruga ili pravougaonika, stavite na ravan tanjir i pospite šećerom u prahu. Preko testa stavite kolutove banane, šupljine između banana popunite kremom i onda premažite celu tortu. Krem: Penasto umutite 125 g putera s tri kašike šećera u prahu. U ovo dodajte po dužini presečene žele bombone. Prekrijte drugom polovinom testa, oblikovanom poput one prve, i premažite spolja debelim slojem pene koju pripremate tako što tri belanca i š ... OPSIRNIJE |