Home » 2011 » Decembar » 4 » Kristijano Ronaldo biografija
9:09 PM
Kristijano Ronaldo biografija
Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro) je rodjen 05.02.1985.na ostrvu Madeira u Portugalu. Kristijano je jedan od najslavnijih fudbalskih igraca danasnjice. Odrastao je uz majku Mariju Dolores i oca Žozea koji je umro dok je Ronaldo igrao meč sa portugalskom reprezentacijom protiv Rusije. Ime Ronaldo nije tako cesto u Portugalu, ali je otac oducio sinu da da ovo ime jer je veoma postovao americkog predsednika Ronalda Regana.
Kristijano je ljubav prema fudbalu izrazio u najranijem detinjstvu, sa samo 3 godine, a do polaska u skolu svi su vec bili sigurni u njegov talenat.

Kao dečaku omiljena ekipa mu je bila Benfika, a posle je igrao za njihove rivale, Sporting. Otac ga je trenirao u klubu Andorinja. Sa samo 10 godina postao je vrlo popularan i mnogi poznatiji klubovi vec su bili zainteresovani za njega.
2003. je otisao iz Sportinga u Mančester Junajted za 13.75 miliona funti. 2008. godine sa Mančesterom osvaja Ligu Sampiona i proglasavaju ga za najboljeg evropskog fudbalera . 2009. prelazi u Real Madrid.

Pocetkom 2009. godine sto hiljada funti je poklonio bolnici koja je lecila njegovu majku od raka dojke. Krajem 2007.godine izlazi Ronaldova autobiografija "Momenti”. Otvara butike pod nazivom "CR7” (po njegovim inicijalima i broju dresa),a oba butika se nalaze u Portugalu.



Category: JET SET | Views: 613 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]