Sastojci
500 g banana
Testo
jaje
250 g šećera u prahu
200 g oraha
100 g keksa
sok od jednog limuna
3 kašike ruma
4 štangle čokolade
Krem
125 g putera
100 g žele bombona
3 kašike šećera u prahu
Pena
3 belanca
6 kašika šećera
Priprema
Zamesite 250 g šećera u prahu, jaje, 100 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, sok od jednog limuna, tri kašike ruma i četiri štangle rastopljene čokolade.
Masu podelite na dva dela. Jedan deo mase oblikujte, po želji, u vidu kruga ili pravougaonika, stavite na ravan tanjir i pospite šećerom u prahu. Preko testa stavite kolutove banane, šupljine između banana popunite kremom i onda premažite celu tortu.
Krem: Penasto umutite 125 g putera s tri kašike šećera u prahu. U ovo dodajte po dužini presečene žele bombone.
Prekrijte drugom polovinom testa, oblikovanom poput one prve, i premažite spolja debelim slojem pene koju pripremate tako što tri belanca i š
...
OPSIRNIJE