Home » MOJA KUHINJA
Sastojci
litar mleka
200 g šećera
4 pudinga od vanile
2 milke bele
margarin
300 g šlag krema
4 dl kisele vode
učvršćivač za šlag
pakovanje rozen kora
200 g šlaga za filovanje

Priprema
U litar mleka stavite 200 g šećera. Kada proključa, dodajte četiri pudinga od vanile. Skuvajte to, pa sklonite s vatre i dodajte dve bele milke da se lepo istope. Ohladite smesu. Umutite jedan margarin i ubacite u fil. Umutite 300 g šlaga sa četiri decilitra kisele vode i jednim učvršćivačem za šlag. Filujte rozen kore: kora, fil, šlag i sve tako dok se ne istroši materijal, a na kraju ide šlag.

Savet
Uz ovu laganu tortu prijaće vam čaša nekog desertnog vina
GRUPA: MOJA KUHINJA | PROCITAN: 453 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)

Sastojci
1,5 l mleka
4 pudinga od vanile
2 pudinga od čokolade
150 g šećera
375 g margarina
3 kesice vanil šećera
300 g keksa
300 g oraha
300 g kokosa

Priprema
U pola litra mleka skuvajte dva pudinga od čokolade sa 50 g šećera. U vruć puding dodajte 125 g margarina, jedan vanil šećer i mleveni keks. U litru mleka skuvajte četiri pudinga od vanile sa 100 g šećera i umešajte 250 g margarina. Masu prepolovite i u jedan deo dodajte jedan vanil šećer i kokos, a u drugi deo jedan vanil šećer i mlevene orahe. U kalup za tortu sipajte filove jedan na drugi, redosledom kojim su napravljeni. Ohladite tortu, ukrasite šlagom, pospite rastopljenom čokoladom i poslužite

Savet
Špric za ukrašavanje torte treba držati vertikalno nad površinom torte. Desnom rukom se istiskuje šlag a levom vodi vrh šprica. Pre početka ukrašavanja iz šprica treba istisnuti malo šlaga
GRUPA: MOJA KUHINJA | PROCITAN: 497 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Sastojci
500 g banana

Testo
jaje
250 g šećera u prahu
200 g oraha
100 g keksa
sok od jednog limuna
3 kašike ruma
4 štangle čokolade

Krem
125 g putera
100 g žele bombona
3 kašike šećera u prahu

Pena
3 belanca
6 kašika šećera

Priprema
Zamesite 250 g šećera u prahu, jaje, 100 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, sok od jednog limuna, tri kašike ruma i četiri štangle rastopljene čokolade.
Masu podelite na dva dela. Jedan deo mase oblikujte, po želji, u vidu kruga ili pravougaonika, stavite na ravan tanjir i pospite šećerom u prahu. Preko testa stavite kolutove banane, šupljine između banana popunite kremom i onda premažite celu tortu.
Krem: Penasto umutite 125 g putera s tri kašike šećera u prahu. U ovo dodajte po dužini presečene žele bombone.
Prekrijte drugom polovinom testa, oblikovanom poput one prve, i premažite spolja debelim slojem pene koju pripremate tako što tri belanca i š ... OPSIRNIJE
GRUPA: MOJA KUHINJA | PROCITAN: 476 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)

« 1 2