Home » 2011 » Decembar » 4 » Nar Voće koje topi kilograme
2:02 AM
Nar Voće koje topi kilograme

Nar-Voće koje topi kilograme

nar

Jedan od lepših jesenjih plodova, nar, već vekovima se koristi kao lekovito sredstvo, ali i za borbu protiv suvišnih kilograma


Nar se koristi protiv uznemirenosti stomaka, konjunktivitisa i hemoroida. Sadrži tri puta više antioksidanata od zelenog čaja i stoga je odličan borac protiv srčanih bolesti i slobodnih radikala. Posebno je efektan u sprečavanju raka prostate i raka grudi. Bogat je vitaminima A, C, E, B5, kalijumom i gvožđem.

Vitamin E je antioksidant koji usporava starenje mozga i može pomoći u usporavanju procesa Alchajmerove bolesti, dok će vitamin C učiniti da vaš ten zablista. Osim toga, nar ima antibakterijsko svojstvo, ojačava krvne sudove i smiruje upalne procese u organizmu.

Ublažava tegobe klimaksa i dobar je za prostatu. Sadrži materije slične estrogenu zbog čega utiče pozitivno na nivo ovog hormona, a povećava i kvalitet noktiju i kose. Što se tiče kaloričnosti, jedan nar sadrži oko 105 kalorija, koje većinom dolaze iz voćnog šećera. Možete jesti nar nekoliko puta nedeljno ili piti sok od nara kako biste uživali u blagodetima ove voćke.

Protiv suvišnih kilograma

Nar je odličan u borbi protiv suvišnih kilograma, otkrila su nedavna istraživanja stručnjaka sa Univerziteta u Edinburgu. U okviru istraživanja 24 muškarca i žene imali su zadatak da svakodnevno tokom četiri nedelje piju pola litra soka od nara. Kod gotovo polovine ispitanika nivo neestrifikovanih masnih kiselina bio je drastično manji, na osnovu čega su naučnici zaključili da imaju manju verovatnoću za nakupljanje masti u predelu stomaka.

Sok od nara smanjio je i krvni pritisak dobrovoljaca, zbog čega su zaključili da nema sumnje da je ovo voće značajno u smanjenju rizika za kardiovaskularne bolesti.

Za baršunastu kožu

Vašoj koži možete vratiti mekoću i energiju tako što ćete u jednoj posudi pomešati četiri supene kašike meda, 120 mililitara vode, šest supenih kašika maslinovog ulja i dve supene kašike svežeg soka od nara. Izmasirajte celo telo smesom i pustite da deluje 30 minuta, a nakon toga se istuširajte.

Autor:

Žaklina MIlenković


Category: ZDRAV ZIVOT | Views: 570 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]