2:21 AM SAMPIONSKA TORTA | |
Sastojci 200 g putera 100 g brašna 300 g mlevene praške šunke 400 g šampinjona 6 jaja 3 dl kisele pavlake šoljica mleka glavica crnog luka prezle malo parmezana veza peršuna so Priprema Penasto umutiti puter pa dodati žumanca, mleko, brašno i soli po ukusu. Kada se sve sjedini, uz lagano mešanje dodati sneg od šest belanaca. U podmazan kalup za tortu sipati masu i peći na umerenoj temperaturi. Pečenu tortu prohladiti i preseći na tri dela. Šampinjone iseckati na listiće i prodinstati zajedno sa sitno sečenim lukom. Dodati malo prezle, sečeni peršun, pola čaše kisele pavlake i soli po ukusu. Ovim filom premazati donji deo torte. Preko staviti drugi deo torte i njega filovati šunkom pomešanom sa pola čaše pavlake. Preko nadeva staviti gornji deo torte, premazati ga sa pola čaše pavlake, posuti parmezanom i ukrasiti listićima peršuna. | |
|
Total comments: 0 | |