Home » 2011 » Decembar » 4 » TORTA PUSTINJSKI VETAR
2:16 AM
TORTA PUSTINJSKI VETAR
Sastojci
1,5 l mleka
4 pudinga od vanile
2 pudinga od čokolade
150 g šećera
375 g margarina
3 kesice vanil šećera
300 g keksa
300 g oraha
300 g kokosa

Priprema
U pola litra mleka skuvati dva pudinga od čokolade sa 50 g šećera. U vruć puding umešati 125 g margarina, dodati vanil šećer i mleveni keks. U litar mleka skuvati četiri pudinga od vanile sa 100 g šećera i dodati 250 g margarina. Masu prepoloviti i u jedan deo dodati vanil šećer i kokos, a u drugi deo vanil šećer i mlevene orahe. U kalup za tortu sipati filove jedan na drugi, redosledom kojim su napravljeni. Ohladiti tortu, ukrasiti šlagom, posuti rastopljenom čokoladom i poslužiti.

Savet

Kalup za tortu najlakše ćete oprati ako ga odmah, dok je još topao, istrljate novinskim papirom i uklonite sve ostatke testa. Zatim ga operete na uobičajen način.
Category: MOJA KUHINJA | Views: 529 | Added by: luznickiglasnik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]