Home » ARHIVA MAGAZINA

Lady Gaga (Stefani Džoana Angelina Germonta) rođena je 28. marta 1986 u New York-u na Menhetn-u. Američka je pevačica I kauntautorka.

Svoju ranu karijeru zapocela je nastupanjima kao DJ u Njuorškim klubovima.

U isto vreme radiala je za izdavačku kuću Interskoup records; pisala je tekstove pesama za poznate izvođače, među kojima je i Ejkon. Nakon što je čuo kako peva, Ејkоn je uspeo da ubedi predstavnike Interskoup record-sa da zajedno sa njegovom izdavačkom kućom Kon live distribucion, sklope ugovor, sa Lady Gagom. Prvi almum The Fame, objavila je 19. аvgusta 2008.godine. Prava 2 singla sa albuma Just Dance i Poker Face, dostigli su veliki međunarodni upeh. Prvi singl je bio predložen za Gremi nagradu u kategoriji najbolja dens pesma, dok je drugi dostigao 1. mesto na čak 20 top muzičkih listi na svetu. Album je prodat u višestukim zlatnim ... OPSIRNIJE
GRUPA: JET SET | PROCITAN: 620 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)


Paris Vitni Hilton je rođena 17. 02.1981. godine je u Njujorku kao najstarije dete Ričarda Hiltona, vlasnika lanca hotela Hilton i ogromne porodične imovine. Paris se bavi manekenstvom i glumom. Ima sestru Niki i 2 mlađa brata, Barona Trećeg i Konrada. Citava porodicna linija i preci su joj uglavnom bili vrlo poznati, a u srodstvu je sa mnogim holivudskim zvezdama.


Bogatstvo Hiltonovih je 2005. godine procenjeno na oko 1.000.000.000 dolara, a Paris Hilton verovatno ce biti naslednica oko 50.000.000 dolara.
U detinjstvu se Paris cesto selila, od Voldorf-Astorijal hotela u Njujorku, do Beverli Hilsa i Hemptona.

Nakon završene gimnazije, Paris Hilton se nije nastavila školovati.
Hilton je ucestvovala u vrlo popularnom rijalitiju The Simple Life, kome je prethodio film koji je Paris sa svojim bivsim deckom snimila u " ... OPSIRNIJE
GRUPA: JET SET | PROCITAN: 613 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)

Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro) je rodjen 05.02.1985.na ostrvu Madeira u Portugalu. Kristijano je jedan od najslavnijih fudbalskih igraca danasnjice. Odrastao je uz majku Mariju Dolores i oca Žozea koji je umro dok je Ronaldo igrao meč sa portugalskom reprezentacijom protiv Rusije. Ime Ronaldo nije tako cesto u Portugalu, ali je otac oducio sinu da da ovo ime jer je veoma postovao americkog predsednika Ronalda Regana.
Kristijano je ljubav prema fudbalu izrazio u najranijem detinjstvu, sa samo 3 godine, a do polaska u skolu svi su vec bili sigurni u njegov talenat.

Kao dečaku omiljena ekipa mu je bila Benfika, a posle je igrao za njihove rivale, Sporting. Otac ga je trenirao u klubu Andorinja. Sa samo 10 godina postao je vrlo popularan i mnogi poznatiji klubovi vec su bili zainteresovani za njega.
2003. je otisao iz Sportinga u Mančester Junajted za 13.75 miliona funti. 2008. godine sa Mančesterom osvaja Ligu Sampiona i proglasavaju ga za najbolje ... OPSIRNIJE
GRUPA: JET SET | PROCITAN: 616 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)


Adrijana Frančeska Lima je rodjena 12.06.1981. u Salvadoru (u pokrajini Baiji-Brazil) Bavi se karijerom fotomodela ("Maybeline”,”Victoria’s Secret”,…).

Ona je cerka jedinica Nelsona Toresa i Marije Grase Lima, a porodicne korene vuce iz mnogih naroda, sto potvrdjuje izjavu da deca iz mesovitih brakova umeju biti izgledom vrlo zanimljiva i privlacna. Jos kao bebu otac ju je napustio, ostala je da zivi sa majkom, ali kasnije se zblizila sa ocem. Modna agencija "Ford” ju je kao petnaestogodisnjakinju proglasila za pobednicu takmicenja. Nekoliko godina kasnije seli se u Njujork gde je zapocela saradnju sa "Elitom”.
Ubrzo njene slike preplavljuju naslovnice modnih casopisa ("Vog”,”Meri Kler”,…), a Adrijana dozivljava sve veci profesionalni uspeh.

Sa slavnim glumcima Mikijem Rurkom, Klajvom Ovenom i Forestom Vitakerom se igra ... OPSIRNIJE
GRUPA: JET SET | PROCITAN: 584 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Pri univerzitetu u Sidneju otvoren je centar za istraživanje posledica nedovoljnog spavanja na fizičko i mentalno zdravlje.

Naučniciće u ovom centru, između ostalog, pokušati da utvrde da li postoji veza između nedovoljnog spavanja i oboljenja kao što su Alchajmerova bolest, demencija i manična depresija.

Istraživači veruju da postoji nedovoljna svest o tome koliko je spavanje važno za zdravlje i da je moguće usporiti razvoj nekih degenerativnih nervnih bolesti ukoliko bolesnicima pomognu da bolje spavaju.

Naomi Rodžers, šef laboratorije koja će vršiti ova ispitivanja, za Bi-Bi-Si objašnjava zašto su naučnici posumnjali da ova veza uopšte postoji i kaže da je poznato da je kod većine ovakvih bolesti i poremećaja jedan od glavnih i najvažnijih simptoma poremećen ciklus sna i budnosti.

Vrlo često se dešava da oboleli ne mogu da spavaju u normalno vreme, odnosno noću.

"Prisutni su i brojni poremećaji samog sna, a nas zanima da li ti poremećaji u ... OPSIRNIJE
GRUPA: ZDRAV ZIVOT | PROCITAN: 460 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Istovremena sklonost ka četiri loše navike: pušenju, alkoholu, nedostatku fizičke aktivnosti i lošoj ishrani, mogu čoveka da učine i 12 godina starijim, pokazalo je istraživanje.

Nakon 20 godina praćenja skoro 5.000 odraslih Britanaca, naučnici su došli do zaključka da loše navike izuzetno nepovoljno utiču na zdravlje.

Te loše navike su: više od tri alkoholna pića dnevno za muškarce, odnosno dva za žene, manje od dva sata vežbanja nedeljno i uzimanje voća i povrća manje od tri puta dnevno. "Organizam osoba koje su sklone ovim navikama je i do 12 godina stariji u odnosu na one koji nisu imali nijednu od tih navika", rekla je glavni istračivač Elizabet Kvavik sa Univerziteta u Oslu.

Sve loše navike imalo je 314 osoba, a tokom trajanja studije umrlo je njih 91, odnosno 29 odsto. Među 387 najzdravijih ljudi, onih koji nisu imali nijednu od ovih navika umrlo je njih 32, odnosno osam odsto.

Najčešći uzroci smrti bile su bolesti srca i rak, oboljenja koja s ... OPSIRNIJE
GRUPA: ZDRAV ZIVOT | PROCITAN: 528 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Niske doze aspirina, kakve se uzimaju da bi se smanjio rizik od srčanog udara i šloga, takođe mogu da smanje i rizik od raka debelog creva, poručuju britanski lekari.

Dr Piter Rotvel i njegove kolege iz Bolnice Džon Retklif u Oksfordu, su ustanovili da se konzumiranjem aspirina smanjuje rizik od kolorektalnog kancera za četvrtinu, a smrt od te bolesti za trećinu, prenosi Rojters.

Rak debelog creva je, inače, druga najčešća vrsta kancera u razvijenim zemljama, posle raka pluća.

Oksfordski stručnjaci su do tog zaključka došli proučivši rezultate četiri velike studije, kojima je ukupno bilo obuhvaćeno 14.000 osoba. Polovina njih je svakodnevno uzimala male doze aspirina kao prevenciju srčanih oboljenja.

Takve manje doze aspirina se obično smatraju mnogo bezbednijim za korišćenje od velikih, koje kod nekih ljudi mogu da izazovu krvarenje u želucu i crevima.

Tokom oko osamnaest godina, kod 2,8 odsto učesnika pomenutih studija se pojavio rak debelog ... OPSIRNIJE
GRUPA: ZDRAV ZIVOT | PROCITAN: 533 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Popodnevni odmor neće vas samo osvežiti, već će pozitivno uticati i na vaše mentalne sposobnosti.

Rezultati istraživanja američkih naučnika ukazuju da san ima regenerativne efekte posle produženog perioda budnosti ali povećava i neurokognitivne sposobnosti u poređenju s tim kakve su bile pre popodnevnog odmora.

Profesor psihologije na Univerzitetu Berkli, Metju Voker, koji je i glavni autor istraživanja, rekao je da su tokom istraživanje naučnici ispitali 39 mladih odraslih osoba podeljenih u dve grupe od kojih se jedna odmarala a druga nje.

U podne bi svi učesnici bili podvrgnuti mentalnim ispitivanjima namenjenim posebno aktiviranju hipokampusa, područja mozga koji pomaže čuvanju informacija - pamćenju. Obe grupe su imale identične rezultate - u 14 sati pripadnici grupe koji su zadržani da bi se odmorili, otišli su da spavaju tokom 90 minuta dok su ostali ostali budni.

Kasnije tokom dana, u 18 sati, svi učesnici ispitivanja ponovo su podvrgnuti niz ... OPSIRNIJE
GRUPA: ZDRAV ZIVOT | PROCITAN: 507 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Žene koje redovno upražnjavaju brze šetnje izložene su manjem riziku od raka dojke posle menopauze, ukazuje nova američka studija.

Dr Heder Elijasen i njene kolege s Harvarda su proučili podatke o 95.396 Amerikanki, koje su praćene 20 godina. U proseku od raka dojke tokom dve decenije oboleva pet odsto američkih žena, preneo je Rojters.

Ispitanice su u pravilnim intervalima prijavljivale stepen svoje aktivnosti i vrste fizičkog angažmana kojim su se bavile.

Tim s Harvarda je, analizirajući uticaj raznih fizičkih aktivnosti na rizik od raka dojke, došao do zaključka da je brza šetnja, koja je najčešći oblik fizičke aktivnosti, istovremeno i najdelotvornija preventiva raka dojke.

Utvrđeno je da su ispitanice koje su brzo hodale bar sat dnevno, bile pod 15 odsto manjim rizikom da obole od raka dojke posle menopauze nego one koje brzo hodaju manje od jednog sata nedeljno.

Čak i one žene koje ne hodaju dovoljno, ali povećavaju fizičku aktivnost pos ... OPSIRNIJE
GRUPA: ZDRAV ZIVOT | PROCITAN: 530 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)



Holivudski glumac Majkl Daglas postao je medjunarodni zaštitni znak za rak grla od kako je saopštio da ima tu bolest. Daglas je rekao da su mu lekari dali 80 odsto šanse da se izbori sa kancerom.

Majkl Daglas nije davao izjave novinarima na premijeri svog najnovijeg filma. Slavni glumac nije govorio dok je pozirao sa kolegama iz glumačke ekipe filma. Dobitnik Oskara je pod terapijom za rak grla. U svetu se godišnje ustanovi više od pola miliona slučajeva raka glave i vrata. Većina u zemljama u razvoju. To uključuje rak nosa, usta, grla i larinksa, odnosno glasnih žica.

Doktor Majkl Benindžer iz Klivlendske klinike opisuje upozoravajuće znake raka grla.

"Neobjašnjivu promuklost, posebno kod pušača, koja traje duže od dve do četiri nedelje trebalo bi ispitati. Bolno gutanje koje traje, trebalo bi takodje ispitati", kaže dr Benindžer.

Nova studija Nacionalnog instituta za rak ustanovila je da su brojni slučajevi raka glave i vrata direktna posledica puš ... OPSIRNIJE
GRUPA: ZDRAV ZIVOT | PROCITAN: 525 | DODAO: luznickiglasnik | DATUM: 2011-12-04 | KOMENTARI (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 »